Omgeving

Wapse, een prachtig stukje Nederland, is door zijn ligging in het zuidwestelijk deel van Drenthe en goede bereikbaarheid via de A28 en A32, de poort van landelijk Drenthe. Een markante karakteristieke plattelands dorp waar u nog ongestoord kunt genieten en onthaasten. Ongerept natuurschoon, ruimte, rust en ontspanning maar ook actie en plezier.

Doordat Wapse tegen het Nationale Park “Het Drents-Friese Wold” ligt is het de ideale locatie om te recreëren. Als u nou van fietsen houdt met diverse routes(knooppuntroute) of wandelen, ja zelf actief ATB-fietsen behoort tot de mogelijkheid. Ook kunt u als ruiter of koetsier met je eigen paard de vrij natuur in rijden door het bos of langs de prachtige heidevelden.

Naast de natuurlijke omgeving kun je ook de cultuur beleven. Diever en Dwingeloo zijn prachtige brinkdorpen met ieder zijn eigen karakter en gezellige winkeltjes en restaurantjes. Diever staat ook bekent om zijn Shakespearetheater, hier worden jaarlijks de vertaalde stukken van William Shakespeare gespeeld. Vledder heeft 2 museums, Museums-Vledder met valse kunst, hedendaagse grafiek en glaskunst. Zeemuseum Miramar, herbergt de unieke verzameling zeecuriosa van wijlen juffrouw Jeanne Warners. Op de website van Het Nationale Park van Drenthe vindt u nog veel meer mogelijkheden.