Omgeving

Wapse, een prachtig stukje Nederland, is door zijn ligging in het zuidwestelijk deel van Drenthe en goede bereikbaarheid via de A28 en A32, de poort van landelijk Drenthe. Een markante karakteristieke plattelandsdorp waar u nog ongestoord kunt genieten en onthaasten. Ongerepte natuurschoon, ruimte, rust en ontspanning maar ook actie en plezier.

Omdat Wapse tegen het Nationale Park “Het Drents-Friese Wold” ligt is het de ideale locatie om te recreëren. Als u nu van fietsen houdt met diverse routes (knooppuntroute) of ATB en natuurlijk wandelen, er zijn diverse mogelijkheden en routes. Ook kun je als ruiter of koetsier met je eigen paard de vrije natuur in, om door het bos of langs de prachtige heidevelden heerlijke ritten te maken.

Naast de natuurlijke omgeving kan je ook cultuur beleven. Diever en Dwingeloo zijn prachtige brinkdorpen met ieder zijn eigen karakter en gezellige winkeltjes en restaurantjes. Diever staat ook bekent om zijn Shakespearetheater, hier worden jaarlijks de vertaalde stukken van William Shakespeare gespeeld. Vledder heeft 2 museums, Museums-Vledder met valse kunst, hedendaagse grafiek en glaskunst. Zeemuseum Miramar, herbergt de unieke verzameling zeecuriosa van wijlen juffrouw Jeanne Warners. Op de website van Het Nationale Park van Drenthe vind je nog veel meer mogelijkheden.